Elektromotorji

Za upravljanje zunanjih senčil z elektromotorjem nudimo različen izbor opcij. Prva izbira naših kupcev so elektromotorji svetovno priznanega proizvajalca Somfy, na voljo pa so tudi elektromotorji Tecnos.

 

 

Somfy, vodilno podjetje na področju motorjev in avtomatskega krmiljenja na svetu, ustvarja in razvija avtomatizirane odpiralne in zapiralne sisteme za hiše in poslopja. Somfy izdeluje celovit izbor izdelkov za avtomatizacijo stanovanj kakor tudi rešitve za poslovne stavbe.

Poleg elektromotorja Somfy je omogočena velika izbira nadgradnje, med katere spadajo vremenski senzorji (senzorji za veter, dež, sonce), daljinski upravljalniki, upravljanje preko mobilne aplikacije, centralizirano upravljanje... 

 

Običajno držimo na zalogi Somfy elektromotorje za klasične in kasetne tende:

 - SOMFY ALTUS RTS (40 Nm in 50 Nm): se uporablja za klasične tende in ima že vgrajen sprejemnik, ki omogoča upravljanje senčila z daljinskim upravljalnikom.

- SOMFY OREA RTS (30 Nm in 50 Nm): se uporablja za kasetne tende in ima že vgrajen sprejemnik, ki omogoča upravljanje senčila z daljinskim upravljalnikom. Zazna povečan upor, ko se tenda zapre, takrat se motor izklopi in rahlo popusti, s tem pa preprečuje raztezanje platna.
   - SOMFY OREA WT (40 Nm): se uporablja za kasetne tende, upravljanje na stikalo. Zazna povečan upor, ko se tenda zapre, takrat se motor izklopi in rahlo popusti, s tem pa preprečuje raztezanje platna.
- SOMFY MARINER NHK RTS (40 Nm) in VECTRAN NHK RTS (50 Nm): se uporablja za klasične tende, ima že vgrajen sprejemnik za daljinsko upravljanje, hkrati pa je omogočen pomožni ročni pogon v primeru okvare ali izpada električne energije. 

 

 Dodatna oprema Somfy na zalogi:

     

  

- SOMFY 1-KANALNI DALJINEC TELIS (starejši model) in SITUO (novejši model).

  

- SOMFY 5-KANALNI DALJINEC SITUO omogoča upravljanje do 5 posamičnih elektromotorjev ali 4 elektromotorje posamično in 4 hkrati.

  

- SOMFY EOLIS WIND 3D SENZOR ZA VETER v beli ali črni barvi - zaznava nihaje sprednjega profila in ob preseženi jakosti nihanja pošlje signal motorju, da se tenda avtomatsko zapre. Kompatibilen je z elektromotorji z vgrajenim sprejemnikom oziroma na daljinsko upravljanje.

 

 

 - SOMFY SUNIS RTS SENZOR ZA SONCE.

 

 Po naročilu so dobavljivi tudi ostali elektromotorji in oprema iz programa Somfy.

 

Prednosti izbire elektromotorja Somfy:

- Somfy izdelki se prilagajajo vašim potrebam in proračunu. Cilj je ponuditi vam učinkovite in prilagojene rešitve.

- Somfy je največji ponudnik na svetu, zato je tudi kasneje najlažje prejeti nadomestila ali nadgradnje.

- Vsa navodila za Somfy izdelke so vsem uporabnikom dostopna na spletu, tudi video variantah na Youtube.

- Upravljanje senčil prek mobilne aplikacije, tudi ko vas ni doma.

- Centraliziran sistem z daljinskim upravljanjem vam bo omogočil popolno uživanje v vašem domu ali stanovanju. Daljinski upravljalnik ali navaden pametni telefon je vse, kar potrebujete za mir in udobje.

- Somfy je razvil motoriziran sistem, ki bo poskrbel, da se tenda v celoti umakne, da je zaščitena pred vodo. Vsa vaša zunanja senčila se bodo samodejno prilagodila vremenu zahvaljujoč senzorjem za sonce in veter. Ko posije sonce, se senčilo odpre, ko piha veter, se samodejno zapre. 

- Somfy izdelki, zasnovani v Franciji, vam zagotavljajo optimalno kakovost, učinkovitost in vzdržljivost.

 

 

V našem prodajnem programu so na voljo tudi elektromotorji Tecnos. Prednost Tecnos elektromotorjev je, da nudijo visokokakovosten izdelek po absolutno ugodni ceni, kar omogoča razmerje med kakovostjo in ceno brez primere. Proizvajalec elektromotojev Tecnos je v večinski lasti podjetja Somfy (75%). 

 Na zalogi držimo različne tipe elektromotorjev Tecnos:

 - KLASIK T45 M (50 Nm) za klasične tende ima končna stikala, s katerimi se nastavi začetna in končna točka. Upravljanje na stikalo.

 

 

 - KLASIK "H" T45 MM (50 Nm) za klasične tende omogoča pomožni ročni pogon v primeru okvare ali izpada električne energije. Upravljanje na stikalo.

 

 

 

- RADIO T45 MR (50 Nm) za klasične tende ima vgrajen sprejemnik in s tem omogoča upravljanje senčila z daljinskim upravljalnikom.

 

 

- RADIO BOX T45 EC (30 Nm in 50 Nm) za kasetne tende ima vgrajen sprejemnik in tako omogoča upravljanje senčila z daljinskim upravljalnikom, hkrati pa s t.i. funkcijo BOX zazna povečan upor, ko se tenda zapre, takrat se motor izklopi in rahlo popusti, s tem pa preprečuje raztezanje platna.

 

 

- RADIO "H" T45 MHR (50 Nm) za klasične tende ima vgrajen sprejemnik in tako omogoča upravljanje senčila z daljinskim upravljalnikom, hkrati pa je omogočen pomožni ročni pogon v primeru okvare ali izpada električne energije.

 

 

KLASIK "H" T55 MM (100 Nm) za klasične se tende omogoča pomožni ročni pogon v primeru okvare ali izpada električne energije in se uporablja pri večjih tendah. Upravljanje na stikalo.

 

Dodatna oprema Tecnos na zalogi:

                  

 

- 1-kanalni daljinski upravljalnik TTN1

                 

 

- 15-kanalni daljinski upravljalnik TNG15, ki omogoča upravljanje do 15 elektromotorjev posamično in do 15 hkrati.

 

- daljinski sprejemnik TC2 se uporablja kot posrednik med klasičnim elektromotorjem in daljinskim upravljalnikom.

 

 - nihajni senzor TSV - za veter zaznava nihaje prednjega profila in ob preseženi jakosti pošlje signal motorju, da se tenda zapre. Kompatibilen je z elektromotorji z vgrajenim sprejemnikom oziroma na daljinsko upravljanje.

 

- senzor za sonce in veter TSBN omogoča, da se tenda ob vetru zapre in se ob sončnem vremenu avtomatsko odpre. Kompatibilen je z elektromotorji z vgrajenim sprejemnikom oziroma na daljinsko upravljanje.

 

 Po naročilu so dobavljivi tudi ostali elektromotorji in oprema iz programa Tecnos.