Pergotende

Pergotende se uporabljajo za zaščito pred soncem in dežjem ter v kombinaciji s stranskimi roloji tudi pred vetrom, mrazom in neželjenimi pogledi. Primerne so tudi za večje izvedbe. Odlikujejo se predvsem po preprostem delovanju, visoki odpornosti na veter in dež. Odvisno od dimenzije, so pergotende odporne do 11. stopnje po Beaufortovi lestvici, kar ustreza hitrosti vetra do 117 km/h. V primerjavi s tendo z nogami se pri nagubani tendi zložijo tudi profili kateri nosijo PVC platno. Zaradi tega ima zaprta tenda relativno malo vidnih in s tem motečih profilov.

Klasične pergotende so v osnovi narejene iz aluminijastih profilov ali iz kombinacije lesa in aluminijastih profilov, z avtomatizirano strešno konstrukcijo iz posebnega trislojnega ognjevarnega blaga. Pomik platna zagotavlja sistem profilov na vodilnih kolesih (ležajih), kateri s pomočjo jermenice tečejo po vodilih. Odpiranje in zapiranje je pri manjših izvedbah lahko ročno, običajno pa z vgrajenim elektro motorjem. Odvisno od modela je streha lahko ukrivljena ali ravna, konstrukcija pa samostojna ali pritrjena na fasado stavbe. Pri večini modelov je drenažni sistem vgrajen v sprednja dva nosilca konstrukcije, z izjemo visečih modelov. Tako vsa voda s pergotende odteka skozi stebre v tla.

Vsak model ponuja široko paleto barv tkanin in profilov ter avtomatizacijo z vgrajenim elektro motorjem Somfy. Vsi uporabljeni materiali so nerjaveči (tudi vijaki), tako da je celotna konstrukcija zaščitena pred rjo in poškodbami barve.

Platna na naših pergotendah so vodoodporna, ognjevarna in odporna proti zmrzali. Njegova troslojna konstrukcija s karbonskim vložkom zagotavlja zaščito pred močnimi UV žarki in odpravlja tveganje učinka tople grede. Zunanja akrilna plast omogoča zelo enostavno vzdrževanje. Platno lahko izberete v pravi barvi za vašo teraso, opcijsko pa lahko vključuje sistem LED osvetlitve.

 

Na pergotende nudimo do 5 let garancije!

Če projektirate, gradite ali prenavljate objekt, vam priporočamo brezplačno svetovanje, ker je v nekaterih primerih potrebna priprava nosilcev pred izvedbo fasade.

 

 

 

 

Lokacija: Šenčur
Lokacija: Šenčur
Lokacija: Šenčur
Lokacija: Šenčur
Lokacija: Markovci pri Ptuju
Lokacija: Markovci pri Ptuju
Lokacija: Markovci pri Ptuju
Lokacija: Vodice
Lokacija: Vodice
Lokacija: Vodice
Lokacija: Šenčur
Lokacija: Šenčur
Lokacija: Šenčur
Lokacija: Šenčur
Lokacija: Zbilje
Lokacija: Zbilje
Stanovanjski objekt Bohinjska Bela
Stanovanjski objekt Mozirje
Stanovanjski objekt Moravče
Stanovanjski objekt Medvode
Gostinski lokal Harvey Norman Ljubljana BTC
Stanovanjski objekt Krško
Gostinski lokal "Kocka" Kranj
Stanovanjski objekt Kranj
Stanovanjski objekt Koper
Stanovanjski objekt Kamnik
Apartmaji Triglav, Stara Fužina Bohinj
Penzion letališče Murska Sobota